Tre dagar tre race

Tjenare, ännu en dag med strålande sol fast idag blev det segling. Morgonen började på land, i väntan på att en stabil sydvästlig bris. Kl 12 fick vi äntligen gå ut men det tog inte lång tid på utseglingen innan det smäller till i båten, Kicken pajade. En schackel gick sönder men som tur var fick vi tag på en ny utav den Estländska coachen. Första starten började bra, vi var tredje båten uppe i lovart med bra fart över linjen. Tryckare kom ner från högerkanten hela tiden och vi tog första slaget efter bara 20 sekunder. I det skedet skulle jag vilja säga att vi låg topp 5 men när väl trycket kom fick vi ett medvrid och när vi tog slaget tillbaka in i fältet seglade vi på låg och tappade en massa båtar. Länsen fungerade inte alls. Det var som en kombination av bleke på Aspen och vågorna ute i Lerkil en höstdag. Väldigt svåra förhållanden men vi kämpade på. Andra kryssen seglade vi nästan lika dåligt och till slut gick vi i mål som 37:a.

Andra racet lyckades vi göra en ännu bättre start. Istället för att slå ut på högerkanten med resten av fältet fortsatte vi ut på vänsterkanten. På vägen tillbaka såg det väldigt bra ut till en början men efter en stund skiftade vinden och det såg ut som vi hade tappat allt igen. Men vi gjorde ett till slag ut på vänsterkanten för att möta ett tryck som visade sig vara det vinnande draget. På det trycket seglade vi hela vägen in till märket och rundade topp 10, på länsen lyckades vi inte lika bra men vi tappade bara 2 båtar. Andra kryssen fortsatte vi efter märket ut på högerkanten där det låg mest tryck. Nästan hela fältet följde med men vi valde att inte gå hela vägen ut på högerkanten och tog ett slag tidigare vilket visade sig väldigt avlönat. Vi rundade upp kryssmärket som 5:a med en klunga av 4 båtar precis hack i häl. Men vi gjorde en väldigt bra läns och drygade ut ledningen med 50 meter gent emot klungan och slutade som 5:a i mål.
Vår serie än nu 8, 37 och 5 och på det ligger vi 13. Se mer resultat på: http://www.christmasrace.org/index.asp?idioma=_eng

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: