Singapore Airlines, Sail Auckland

Idag var det race för första gången på länge. Totalt blev det nio stycken 470 på banan. Vi vet inte varför men båten tycks inte tycka om varken mig eller Nicklas, vi har fortfarande problem med båten. Är det inte det ena så är de det andra.

Dagens race genomfördes med skiftande vindar mellan 4-7 m/s. Och självklart strålande sol;). Under första racet lossade anordningen för att hålla rodret nere vilket inte var så snabbt. Under andra racet kände vi att farten inte var tillräcklig och på så sätt fick svårt att hålla samma fart som de andra och då halkade bak i ledet. Men under tredje racet fick vi lite tid på oss att fixa till seglen. Efter en bra första kryss rundade vi 2:a men länsen var inte lika rolig. Det är väldigt svåra vågor som vi inte riktigt har kommit underfull med ännu men de lokala seglarna verkar kunna sina vatten utan och innan och har väldigt bra fart på länsen, synd är bara att alla andra seglare seglar i dessa vatten dagligen. Men det är inte långt kvar tills vi kommer segla förbi dem. Tillslut fick vi till en ganska bra avslutning på 3:e racet och ser bara fram emot morgondagens seglingar.
Med lite tur kommer vi nog kunna lägga upp lite bilder på seglingen imorgon också bäst att ni är inne och kollar bloggen med jämna mellanrum.

Med varma hälsningar Team DackBerg

Annonser

2 svar to “Singapore Airlines, Sail Auckland”

  1. Gerhard Says:

    Jobba på grabbar!
    Ni tänker väll på att vågorna är upp och ner i NZ, så ni måste styra tvärt emot vad ni gör här.

  2. Lars J Says:

    Hälsningar tebax, fast av det svalare slaget. Börjar kännas som vi bor i en alpby där hemmabacken nu blivit enfilig pga snövallar. Helst vill man ju inte bli så påmind om sol, hav och värme så håll inne med bilderna ett tag till vet ja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: