Första Racedagen i Kiel

Idag har vi seglat första tävlingsdagen i Kiel. Det har varit dålig uppdatering på bloggen, mycket annat har funnits i våra huvuden och som” juniorer” hinner vi inte med allt….

I slutet av maj var vi på vår första Världcup i Holland. Delta lloyd Rergattan var ett kanon event och framförallt riktigt roligt för oss. Vi seglade periodvis väldigt bra vilket vi är nöjda med men resultatet var tyvärr inte av samma rang. Vi slutade 11 i silverfinalen. Efter det har vi tränat på hemmaplan.

Vi anlände i Kiel i torsdags eftermiddag, riggade båten och pillade lite med småsaker som man alltid behöver göra speciellt inför en regatta då allt behöver vara perfekt. I går stressade vi inte det minsta, förmiddagen gick åt att kontrollera våra settings. I lättare termer kollade vi vårt trim på masten. Vid lunch var vi redo att sticka ut och känna på grejerna. Med frånlandsvind på 7-10 m/s körde vi ett kort pass ensamma och det kändes grymt bra. Sen efter en riktigt god middag blev det läggdags.

Nu idag har vi seglat 3 race. Starten blev uppskjuten från kl 11 till 12 eftersom alla offshore båtar var tvungna att passera våra banområden innan vi gick ut på vattnet. Prognosen talade för 8-10 m/s från väst. Efter vår tids längsta utsegling var vi äntligen på banområdet där prognoserna stämde korrekt. Uppvärmningen bestod av att ställa in seglen och kolla kompasskurser som vanligt. Första racet gjorde vi inte en helt perfekt start men lyckades komma iväg ganska bra endå. Efter att ha legat i Anton och Sebastians kölvatten var vi tvungna att ta ett slag från babord till styrbord. Ca minuten efter det kommer det ett stort skift på hägerkanten vilket gjorde att vi satte oss i en betydligt sämre position än tidigare men efter bra segling efter det lyckades vi bli 19 i det racet. I andra racet gjorde vi en bra start men blev tillslut överkörda och valde att gå ut lite på högerkanten. Vi låg en bit framför japanerna i en kanon position då vi i ett slag olyckligtvis kappsejsade. Detta gjorde att vi låg sist med flera hundra meter. (Japanen rundade 5 vi första kryssen). I racet lyckades vi segla upp oss och bli 30 i mål, inget drömresultat men dock en bra uppsegling. I sista racet gjorde vi äntligen en kanon start och hängde med både Anton och Sebastian och Australiensarna som spikade alla race idag. Efter en bra segling slutade vi 12 i mål. Efter dagen seglingar ligger vi på en 37:e plats. Inseglingen blev senare en iskall transportsstäcka på flera distanser men när vi väl kom in lyckades Team DackBerg fixa in sig gratis på hotellets vattenpalats för en välförtjänt dusch vilket de andra på campingen inte fick ta del av.

Imorgon säger prognosen lättare vindar, följ oss gärna mer under veckans gång.

Med vänlig hälsning Team DackBerg

Annonser

Ett svar to “Första Racedagen i Kiel”

  1. C Says:

    Låter som en bra fest i kiel?

    Lycka till guys…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: